Ga naar de inhoud
Permanente Make Up
Wenkbrauwen
Eyeliner
Lipliner
Permanente make-up

Wat is Pmu?
Permanente make-up, ook wel PMU genoemd, is een vorm van cosmetisch tatoeëren, ook wel pigmenteren genoemd. Permanente make-up is eigenlijk een oppervlakkige tatoeage. Om die reden kunnen wij werken met natuurlijke, zachte en ook lichte kleuren. Uiteindelijk vervagen de kleurstoffen (pigment). Hoe snel dit gaat is afhankelijk van uw huidtype. De behandeling is nagenoeg pijnloos, desgewenst kunnen we een lichte plaatselijke verdoving aanbrengen. Het natuurlijke effect van Permanente Make-up is niet van echt te onderscheiden en blijft één tot vier jaar zitten.

Wat is verschil tussen Pmu microblading en tatoeage?
Het belangrijkste verschil heeft te maken met de diepte van het inbrengen van het pigment. Bij tatoeage wordt het pigment meestal dieper ± 2 mm in het onderhuids bindweefsel aangebracht. In deze laag worden de pigmenten ingekapseld en dit proces is minder makkelijk terug te draaien. Bij PMU microblading worden de pigmenten minder dan 1,5 mm in de lederhuid geplaatst. Dat is ook de reden dat PMU vervaagt en een tatoeage veel minder. Verder is er verschil in de gebruikte pigmenten, de naald, het apparaat en de techniek van aanbrengen.


Microblading 3D Hairstrokes
Dit is een semi permanente make-up behandeling waarbij de wenkbrauw met pigment voller en strakker wordt gemaakt en wordt opgevuld d.m.v. fijn getekende haartjes.
Deze methode is vooral geschikt als je weinig tot geen wenkbrauw haartjes hebt of je van natuurlijke wenkbrauwen houdt. Dit is de meest subtiele vorm van PMU.
Resultaat: Natuurlijk en fris ogende wenkbrauwen, die eruit zien als een natuurlijke wenkbrauw maar dan in de perfecte vorm. Mocht je wat meer dekking willen dan zou je eventueel nog wat Make-up kunnen gebruiken. Dit is echter wel heel snel aan te brengen omdat de vorm er al helemaal staat. Afhankelijk van het huidtype en levensstijl blijven de wenkbrauwen met microblading 1 tot 1,5 jaar mooi. Het is aan te raden om de wenkbrauwen na een microblading behandeling elke 9-12 maanden een touch up te geven, om de kleur op te frissen en de vorm weer mooi strak te maken.


Powder Brows/ Ombre
Bij deze techniek worden de wenkbrauwen volledig ingekleurd. Dit noemen we ook wel de powderbrows techniek.
Deze behandeling wordt uitgevoerd met behulp van onze moderne en geavanceerde permanente make-up machine en de speciale wegwerp naald modules. Met de Ombré brows techniek wordt op een heel subtiele wijze pigment aangebracht, waardoor het lijkt alsof je met wenkbrauw poeder je wenkbrauwen hebt ingekleurd. We kiezen een pigment kleur die het beste bij je past, zodat het meest perfecte resultaat kan worden behaald. Hierbij wordt de kleur van je wenkbrauwen, huid en haar kleur meegenomen. Het resultaat is semi-permanent. Na ongeveer 1 – 1,5 jaar dien je terug te komen een Touch-up behandeling. Op deze manier kan je nog langer genieten van je mooie wenkbrauwen. • Microblading

 • Ombre/schaduw
          

____Eyeliner
Permanente-make-up-ogenEen permanente eyeliner is een goede uitkomst wanneer u iedere dag gedefinieerde ogen wilt
hebben, zonder dat u enige moeite hoeft te doen én met een lijn die onmogelijk kan uitlopen.
Vergeet vooral de dikke, onnatuurlijke lijnen van vroeger! Er zijn vandaag de dag verschillende
soorten eyeliners, die zelfs tussen de wimperhaartjes in kunnen worden gezet. Bespreek met de
specialist welk effect u wilt hebben zodat de eyeliner geheel naar wens is. De duur van de
behandeling hangt af van de methode; de gemiddelde duur is tussen 1 en 1,5 uur.


       ____Volle Eyeliner
Dit is een volle eyeliner die mag opvallen, ideaal voor degenen die standaard elke dag een lijntje tekenen.

Lippen
Permanente-make-up-lippen Hoe ouder u wordt, hoe bleker de kleur van de lippen wordt. Tevens vervagen de contouren wat resulteert in een onregelmatige liplijn. Op den duur zullen de lippen ook hun volheid verliezen. Met een permanente lipliner, lipliner met shadow of fullips gaat u deze verschijnselen tegen. Met deze methodes worden perfect ogende lippen verkregen, zonder het gebruik van een tijdrovend lippotlood of lippenstift. Voor diegene die altijd graag een natuurlijke liplijn willen is dit ook de ideale oplossing. De behandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Lipliner
Een lipliner voorziet de mond van duidelijke contouren, met een natuurlijk ogend resultaat. De kleur wordt namelijk zo dicht mogelijk bij uw eigen lipkleur gekozen.

Lipliner met Schaduw
Dit is een ingeschaduwde lipliner waarbij eerst de liplijn wordt aangebracht en vervolgens met een schaduwtechniek de binnenkant van de contourlijn wordt ingekleurd. Grote oneffenheden kunnen hierdoor ook gecorrigeerd worden. Het zachte verloop van de lijn maakt deze methode subtiel en natuurlijk.

____Fullips
Deze methode is ideaal voor lippen met te weinig kleur en omvat het volledig inkleuren van de lippen.
   
De behandeling
Nieuwe behandelingen bestaan uit 2 behandelingen met tussenpauze van 6 tot 8 weken voor een optimaal resultaat. Tijdens de 2e behandeling wordt het pigment laagje over laagje aangebracht. op deze manier wordt het mooiste resultaat verkregen én heeft u langer plezier van de permanente make-up. Tevens wordt hierdoor de behandeling langzaam opgebouwd en kan er bij elke sessie een eventuele wijziging worden aangebracht, mocht u het bijvoorbeeld toch iets sterker/intenser willen hebben. Na het voltooien van de volledige behandeling is het raadzaam na zo’n 1 tot 1,5 jaar een nabehandeling te ondergaan. Indien dit niet gebeurt zal de permanente make-up langzaam vervagen op een geheel natuurlijke manier.

Tijdens de intake (eerste afspraak) zal de gezichtsvorm en juiste pigmentkleur worden geanalyseerd en wordt er een ‘informent consent’ formulier ingevuld. Dit is een korte vragenlijst over uw gezondheid, die nodig is om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. Als eerste stap zal het te behandelen gebied met het gekozen pigment en een penseeltje subtiel worden getekend, om zeker te zijn van de juiste kleur en stijl. Indien dit toch niet naar u wens is kan dit direct worden veranderd! Na de behandeling krijgt u een nazorgformulier en een verzorgingscrème mee. Hierna zullen er nog 1 behandeling volgen die het resultaat compleet maken.

Het gemak van de klant is het grootste belang van de behandeling, daarvoor maakt Feryal Beauty gebruik van een crème die de behandeling verzacht. U hoeft geen eigen creme mee te nemen. Om elke PMU behandeling zo optimaal te laten verlopen, geeft Feryal Beauty de volgende adviezen, die dienen als voorzorg instructies, voorafgaand aan elke behandelsessie:

 • Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en een aantal uur van te voren geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt er voor dat de PMU moeilijker blijft zitten.
 • Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen… Paracetamol mag wel.
 • Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met uw arts)
 • Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de pigmentatie.
 • Sport niet op de dag van de behandeling, hitte van het lichaam zorgen ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. (zout wordt ook gebruikt om verkeerde PMU te verwijderen).
 • Daarnaast adviseren wij om geen behandeling tijdens de menstruatieweek in te plannen, de pigmenten pakken dan mogelijk minder goed en daarnaast is de behandeling in deze periode gevoeliger.
 • Als u uw wenkbrauw haartjes bleekt is het af te raden deze behandeling te ondergaan; de chemicaliën zullen ook het pigment uit de huid bleken. De haartjes mogen wel geverfd worden.
 • Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit. U moet er rekening mee houden dat de lenzen mogelijk meerdere dagen niet gedragen kunnen worden (door een mogelijke zwelling en voor een betere wondgenezing), hou dus een bril bij de hand. Voor de genezing is het beter om pas na 72 uur de lenzen weer te dragen en dan de lenzen met steriel water afspoelen voorafgaand het in de ogen te plaatsen. Enerzijds omdat het in en uit doen van lenzen bacteriën met zich mee kan brengen wat mogelijk tot infecties kan lijden en anderzijds omdat lenzenvloeistof bestaat uit een zout oplossing en zout trekt het pigment uit de huid.
 • Bij een lipbehandeling is het beter om 2 weken voor de behandeling te stoppen met veelvoudig gebruik van labello, lip glos en/of andere lip balsems (veelvoudig gebruik houd in meer dan 2 keer smeren per dag). Lipbalsems kunnen mogelijk de celdeling vertragen wat invloed kan hebben op het resultaat van PMU.
 • Als u ooit een koortslip heeft gehad en u wilt toch graag een lip behandeling ondergaan, volg dan het volgende advies op; neem 1 week van te voren 1000mg tot 2000mg L-Lysine en vitamine C-ester tabletten (De merken Solgar en Orthica zijn goed) Smeer met Zovirax crème, zodra er een prikkeling komt, dit is verkrijgbaar bij de reguliere drogist. 7 dagen na de behandeling kunt u met de voedingssupplementen stoppe

NAZORGINSTRUCTIES
Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen bij Beauty Feryal de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

 • De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden. Let op dat u géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Sterk aangeraden wordt om tijdens de eerste 5-10 dagen ‘s avonds enkel een dun laagje vaseline op de behandelde huid aan te brengen, en daarnaast tijdens het douche en voor lippen tijdens het tandenpoetsen. De huid zal op deze manier sneller en mooier genezen en dan na 5-10 dagen is de huid gesloten en kan deze weer nat gemaakt en opgemaakt worden.
 • De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. De eerste week na de behandeling dient u ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zult u hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.
 • Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon en probeer het zoveel mogelijk droog te houden.
 • Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandelingsplaats.
 • Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 5-10 dagen niet te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.
 • Vermijd zoveel mogelijk (wat mogelijk is) de eerste zeven dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als u in de zon gaat de PMU te beschermen door deze met factor 30 of hoger in te smeren.
 • Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.
 • Voor de lippen: maak geen gebruik van whitening tandpasta en smeer de eerste 5 dagen voor het tandenpoetsen de lippen in met vaseline, beter is om pittig eten te vermijden en geen heet drinken te nuttigen, drink de eerste uren na de behandelingen door een rietje.

WENKBRAUWEN
Nadat de wenkbrauwen gepigmenteerd zijn raden wij u aan om tijdens het zonnen een factor van 30 of hoger te gebruiken; zo blijft de kleur langer mooi. Dit natuurlijk na de 5-10 dagen na de behandeling dat het droog moet blijven.

LIPPEN
Heeft u regelmatig een koortslip en de lippen laten behandelen? Dan helpt het volgende advies een koortslip te voorkomen, maar ook te genezen! Neem 1 week voor de behandeling L-Lysine en Vitamine C-Ester in. Bij voorkeur van de merken Solgar en Or-thica. Afhankelijk van de ernst en frequentie van de koortlip, kunt u variëren tussen de 1000mg en 4000mg per dag, per voedingssupplement. Neem de voedingssupplementen samen in op een nuchtere maag. Ongeveer 7 dagen na de behandeling kunt u hier eventueel mee stoppen. Wij adviseren u ook om de eerste 12 uur na de behandeling geen hete dranken te drinken.


Pmu wenkbrauwen genezing proces
Terug naar de inhoud